Vår förening

New Educational Program According Life är en ide'ell förening med syfte att hjälpa till att utvecka nepalesiska byskolor.
Nepal är ett av världens fattigaste länder och minst hälften av befolkningen kan räknas som definitionsmässigt fattig. Skolorna i bergsbyarna fungerar ofta mycket dåligt och ibland inte alls. Det är vanligt att det saknas pengar till skrivböcker, pennor och skolböcker vilket resulterar i att barnen slutar att gå till skolan.

Eftersom Nepal har 13 större språk och totalt 40 språk och dialekter så är det mycket vanligt att barnen inte ens kan göra sig förstådda, eller förstå språk, som talas i andra delar av landet. De lär sig heller ingen engelska vilket gör att de har mycket svårt att komma ifrån tillvaron i byarna och utveckla sina liv. Det är där vi vill hjälpa till.

Vi arbetar helt ideellt med att köpa in material till de skolor vi har anslutna och se till att materialet transporteras upp till bergsbyn.

Vi undervisar i skolan och lär barnen engelska samt datorkunskap och miljökunskap, efter en fastställd läroplan i samarbete med skolan.

Alla som undervisar följer denna läroplan så att det blir kontinuitet i undervisningen.

Information om vad som händer i skolorna kommer att läggas upp kontinuerligt på facebooksidan.

 

Vi söker i nuläget pengar till en utbildad lärare i engelska på Rameshwor lower secondary school. Du är varmt välkommen att donera en summa, stor eller liten. Varje krona är välkommen!

Läs mer om våra skolor under länkarna till höger.

 

 

Bankgiro: 772-9668

Organisationsnummer:
802460-8021


 

 

OBS! För information om vad som händer i föreningen är du välkommen att besöka vår Facebooksida
New Educational Program According Life.


 

 

 

 

 

 

 

 

Våra skolor

Läs och se bilder från Rameshwor School
1

 

Läs mer och se bilder från Orbang School2

 

5