Orbang school
12


Rektor Pandey, som har byggt upp skolan från grunden, arbetar ständigt med att motivera eleverna att vilja fortsätta att komma till skolan. Föräldrarna är nästan uteslutande outbildade jordbrukare som behöver sina barn hemma på gården som arbetskraft. Skolans runt 140 elever är uppdelade på förskola samt klasserna 1-6. I det lilla rummet som fungerar som lärarrum och rektorsexpedition sköts all planering och administration. All undervisning och alla resultat sparas och följs upp noga från år. Högst upp på önskelistan står ett bibliotek och en datasal. Detta skulle underlätta lärarnas lektionsplanering, ge möjlighet till att inhämta undervisningsmaterial, möjliggöra e-mailkontakt med svenska kontaktskolor och ge barnen värdefull träning i engelska.

 

De önskar sig även enkla läroböcker med bilder och engelsk text och de böcker föreningen har sponsrat med brukar vara välkomna presenter. Vi har även sponsrat med material för kreativitetslektioner såsom färger och leklera, en laptop, en diggitalkamera, högtalare, engelska filmer samt en hel del kläder. Senast varma vinterjackor och andra kläder till alla barnen. Det mesta av deras tillhörigheter förstördes i jordbävningen 2015.

 

Shree Orbang Primary school

Dhading district

Beninghat V.D.C

Orbang

Salanghat

Nepal


 

 

 

Vi har haft en volontär på Orbang school. Läs hennes rapport här. Här har hon besök av Brian.

 

3

 

 

Du får med all säkerhet ett varmt mottagande vid besök på Orbang School. Blommor och röd välkomstprick i pannan hör till välkostceremonin

 

5