Rameshwor school
12


Den högt belägna skolan ligger i byn Shimla, även kallad Khamare och den har runt 400 elever.
Skolan drivs i statlig regi och startades för cirka 50 år sedan. Den har 8 klasser med elever i åldrarna 6-15 år. De sex lärarna undervisar i vetenskapsämnen, matematik, sociala ämnen, befolkning och nepalesisk kultur, nepali och engelska och rektor Did Bahadur Thapa sköter organisationen.

 

Lektionerna ges mellan klockan 10 00- 16 00 söndag till fredag middag och eleverna har halva fredagen samt lördagen fri. Barnen kommer från de små byarna runt omkring i området, från gårdar och hus som ligger utspridda i bergsslänterna. Landskapet med terassodlingar, bestående i huvudsak av ris och sojabönor, är förunderligt vackert. Nere i dalgången rinner en strid flod som ger befolkningen i området elektricitet sedan några år tillbaka.

 

Skolan har utvecklats väl sedan vi påbörjade samarbetet och i dagsläget betalar vi lön till en engelskalärare som undervisar på mellanstadiet.
Skolan ödelades helt i den omfattande jordbävningen 2015 och då gick vi in med hjälpinsatser såsom bärbara solcellsanläggningar och vid återuppbyggandet köpte vi in skolbänkar till klassrummen.

Vi har en pålitlig medarbetare på plats i byn och vi besöker skolan årligen för att se hur hjälpinsatserna framskrider.

 

Shree Rameshwor
Lower Secondary school
Barmachi
Khamare
Sindhupalchowk
Nepal


Läs om vårt hjälparbete på vår Facebooksida

 

 

 

I den lilla byn Shimla hittar du ett par små restauranger och ett flertal affärer, skräddare m.m.

 

3

 

 

Den lilla vackra staden Jalbire ligger bara några kilometer bort, 20 minuter med buss. Där finns ATM samt läkare.

 

 

4